BMW M6 GLIWICE
Re: BMW M6 GLIWICE
To że vanos hałasuje nie znaczy ze nie działa prawidłowo. Halasujace vanosy to znana wada i nie dużym kosztem można to usunąć poprawiając fabrykę.
Zgadza sie, tyle ze nie każdy o tym wie. Rozmawiałem na ten temat z kilkoma osobami ktore maja pojęcie i mówiły zeby jeździć bez obaw. Ja tez pomimo, ze sie nie udzielam na forum to przeglądam je od 7 lat jak kupowałem pierwsza mk-e e46. Jeżeli zagrażało by to uszkodzeniu silnika to dawno bym go wymienił bo wiadomo, ze lepiej zapłacić nawet 7tys niż szukać silnika za 20 plus koszta wymiany i kupować kota w worku.
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Podoba mi się zdrowe i obiektywne podejście właściciela tu chodziło o posty w stylu perełka igła leć wypłacaj kase i kupuj bo one były mylące.
Vanosy da się zrobić za te 5-7tyś o ile pompy są sprawne.
Hałasujące vanosy mogą działać prawidłowo ale mimo wszystko denerwują w takim aucie i trzeba to zrobić. Panewki zdecydowanie należy wymienić patrząc na kłopoty z pompą i vanosami ale tak na prawdę kupując każde m6 jeżeli nie mamy informacji czy panewki były robione to należy je wymienić. Trzeba liczyć,że te 10-15tyś trzeba w motor wsadzić i powinien przelatać następne 100tyś bezproblemowo.
Kwestia co było lakierowane i jak bo to dla mnie duży minus nie lubię wad lakierniczych a już na pewno nie 500um+ jeżeli jest to tylko drugi lakier to pół biedy.
Ogólnie auto wydaje się bardzo ciekawe ale trochę pracy wymaga i jak kolega wyżej pisał na pewno są i lepsze egzemplarze.
Vanosy da się zrobić za te 5-7tyś o ile pompy są sprawne.
Hałasujące vanosy mogą działać prawidłowo ale mimo wszystko denerwują w takim aucie i trzeba to zrobić. Panewki zdecydowanie należy wymienić patrząc na kłopoty z pompą i vanosami ale tak na prawdę kupując każde m6 jeżeli nie mamy informacji czy panewki były robione to należy je wymienić. Trzeba liczyć,że te 10-15tyś trzeba w motor wsadzić i powinien przelatać następne 100tyś bezproblemowo.
Kwestia co było lakierowane i jak bo to dla mnie duży minus nie lubię wad lakierniczych a już na pewno nie 500um+ jeżeli jest to tylko drugi lakier to pół biedy.
Ogólnie auto wydaje się bardzo ciekawe ale trochę pracy wymaga i jak kolega wyżej pisał na pewno są i lepsze egzemplarze.
Jak jeździsz 27 tyś na hałasującym vanosie to odpowiedz sobie sam co ewentualne opiłki mogły narobić szkody w silniku itd....vanos to początek złego i problemòw i ogromnych kosztòw w dalszej eksploatacji tego wozu. Dla mnie elementy malowane nie przekreślają auta ale ten vanos już tak.
Owszem targowałem się...oczywiście przed kupnem auta napewno odwiedziłbym serwis na dokładną analize... Ale po rozmowie z kilkoma osobami mającymi styczność z v10 w M5/M6
Stanowczo odradzili mi kupno auta z hałasującym vanosem i jeszcze na ktòrym było przejechane prawie 30tyś.
Taki wòz kupuje się z silnikiem i vanosami nie hałasującymi i od razu zmienia się pompe vanosòw,panewki,pompa oleju a nie czeka się aż coś się wysra..... w tym przypadku troche za pòźno drogi sympatyczny kolego
pzdr
Owszem targowałem się...oczywiście przed kupnem auta napewno odwiedziłbym serwis na dokładną analize... Ale po rozmowie z kilkoma osobami mającymi styczność z v10 w M5/M6
Stanowczo odradzili mi kupno auta z hałasującym vanosem i jeszcze na ktòrym było przejechane prawie 30tyś.
Taki wòz kupuje się z silnikiem i vanosami nie hałasującymi i od razu zmienia się pompe vanosòw,panewki,pompa oleju a nie czeka się aż coś się wysra..... w tym przypadku troche za pòźno drogi sympatyczny kolego

Ostatnio zmieniony sob cze 20, 2015 14:49 przez PAKO, łącznie zmieniany 1 raz.
maly, wyrazilem swoja opinię na temat samochodu.
Nigdzie nie napisałem ze kolega zainteresowany zakupem ma pakowac kase do kieszeni i brac w ciemno, malo tego, napisalem ze ma jechac i l przekonac sie osobiście.
Jeżeli odniosles takie wraznie to sorry.
Forum jest od tego zeby wyrażac swoja opinie, nie jestem mechanikiem ani tez nie zajmuje sie handlem samochodami, tylko czy to wyklucza mnie z możliwości wypowiedzi?
Sprawa vanosow nie byla mi znana ale chyba sam przyznasz ze nie rozmawiamy tutaj o szrocie.
Wszyscy wiemy ze kupując taki samochod trzeba sprawdzić samemu co i jak.
Pozdro i bez urazy, ale nie chce zeby ktos sugerował ze wprowadzam kogos celowo w blad.
Nigdzie nie napisałem ze kolega zainteresowany zakupem ma pakowac kase do kieszeni i brac w ciemno, malo tego, napisalem ze ma jechac i l przekonac sie osobiście.
Jeżeli odniosles takie wraznie to sorry.
Forum jest od tego zeby wyrażac swoja opinie, nie jestem mechanikiem ani tez nie zajmuje sie handlem samochodami, tylko czy to wyklucza mnie z możliwości wypowiedzi?
Sprawa vanosow nie byla mi znana ale chyba sam przyznasz ze nie rozmawiamy tutaj o szrocie.
Wszyscy wiemy ze kupując taki samochod trzeba sprawdzić samemu co i jak.
Pozdro i bez urazy, ale nie chce zeby ktos sugerował ze wprowadzam kogos celowo w blad.
Odnośnie opiłków to jest tylko Twoja teoria bo jeżeli by tak było to silnik by umarł dawno temu. Ja nikomu auta nie wciskam, a ze Tobie go nie chce sprzedać to zostało Ci tylko hejtowac i tyle. Nie bede wklejal smsow jakie mi pisałeś bo tylko pośmiewisko bym zrobił, a nie o to chodzi. Ja ze swojej strony zamykam temat, nikogo nie namawiam do kupna. Prawy bok jest tylko przelakierowany 220- 240 mikronów. Fotele są tez ogarnięte i wyglądają jak należy, zrobiłem je po sesji. Tyle z mojej strony. Pozdrawiam
Napisz na aukcji o hałasującym vanosie i o malowanych elementach i tyle 
I co w tym złego że dawałem ci 85 od ręki w końcu doszedłem do 90 bo taka cena dla ciebie była minimum .....
Dopiero w serwisach dowiedziałem się jak kończy się jazda na hałasujących vanosach w M5/6
To nie silnik w e46 M3 kolego.....tu błędy kosztują dużo więcej.
Ale mimo wszystko powodzenia w sprzedaży trzymaj się

I co w tym złego że dawałem ci 85 od ręki w końcu doszedłem do 90 bo taka cena dla ciebie była minimum .....
Dopiero w serwisach dowiedziałem się jak kończy się jazda na hałasujących vanosach w M5/6
To nie silnik w e46 M3 kolego.....tu błędy kosztują dużo więcej.
Ale mimo wszystko powodzenia w sprzedaży trzymaj się
Czy jak rozmawialismy zanim przyjechałeś nie opowiedziałem o hałasującym vanosie oraz o tym, ze cały bok był lakierowany ? Czy jak przyjechałeś było cos czym byś był rozczarowany bo to zataiłem ? Takze sam sobie daj odpowiedz i zamknijmy temat tego samochodu. Wydaje mi sie, ze podchodzę uczciwe do sprzedaży ale to tylko moja sugestia.
Ostatnio zmieniony sob cze 20, 2015 21:22 przez Gruby, łącznie zmieniany 1 raz.
Przecież pisze że jesteś oki.
Tylko po co to każdemu pisać czy mòwić poprastu napisz na aukcji o halasujacym vanosie i przetartym boku.
Tylko po co to każdemu pisać czy mòwić poprastu napisz na aukcji o halasujacym vanosie i przetartym boku.
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Na aukcji takich rzeczy się nie pisze bo różnie ludzie to odbiorą 3/4 pomyśli,że motor do wymiany i bok ulepiony a tak nie jest zresztą nikt nie wypisuje wszystkich wad w ogłoszeniu które z zasady ma zachęcać kupującego.
Liczy się uczciwość w rozmowie gdzie wszystko można wytłumaczyć na spokojnie a z tego co widać kolega nic nie ukrywa rzeczowo wyjaśnia co trzeba w aucie zrobić i bardzo dobrze.
Liczy się uczciwość w rozmowie gdzie wszystko można wytłumaczyć na spokojnie a z tego co widać kolega nic nie ukrywa rzeczowo wyjaśnia co trzeba w aucie zrobić i bardzo dobrze.
- RONIN
- Auto: E46 M3 smg/E30 cabrio 328i
OkGruby pisze: Kolega z mikołowa dawno by juz go zabrał gdyby się nie handlował o tysiac złotych przy tej kwocie bo to wydaje mi sie, że jest troche smieszne.
Idac w druga strone rownie dobrze mozesz miec pretensje do samego siebie ze przy kwocie 90k targowales sie o 1000zl i nie oddales auta. Nie wiem dlaczego winnym mialbybyc kupujacy??
Napisałem, ze zamykam temat z mojej strony, wiec po co Twój zbędny komentarz ? Nie sprzedałem dla zasady, dalem kupującemu od samego początku znać, ze nawet za 89900 nie sprzedam.
- RONIN
- Auto: E46 M3 smg/E30 cabrio 328i
Temat bedziesz mogl zamknac jak bedziesz moderatorem tego forum!!a jak zamknales ze swojej strony to nie musisz juz tlumaczyc co i jak
nie sprzedales dla zasady to trzymaj swoje cudowne m6 "dla zasady" 

Czy właściciel może napisać, gdzie kupował pompe do vanosa do S85 ?
bo to bardzo ciekawa informacja....
bo to bardzo ciekawa informacja....
Pozdrówka!
Części przyjechały bezpośrednio z Niemiec, za pompę płaciłem 8tys. W aso wychodziła z tego co pamietam 9200. Stara pompę zachowałem bo wiadomo, ze pozniej nikt nie uwierzy.